Gisteren (10 juni) was een speciale dag voor het Max Planck Insitituut voor Psycholinguistiek in Nijmegen, waar veel van de onderzoekers van Het Talige Brein werken. De nieuwe vleugel werd officieel geopend!

In de ochtend was er een besloten ceremonie met als hoogtepunt het planten van de Tree of Language door prinses Laurentien. Daarna kregen de genodigden een rondleiding door het instituut en demonstraties van experimenten in bijvoorbeeld het EEG-, eyetracking- en virtual reality lab. Natuurlijk kwam het genetica lab in de nieuwe vleugel ook aan bod! Als laatste hebben een aantal onderzoekers prinses Laurentien nog mogen ontmoeten, waaronder Geertje, Richard, Jan Mathijs en Lotte van het Neurobiology of Language departement.

Foto door: Bert Beelen
Foto: Jan Jaap Zeydner

In de middag werd de feestelijke dag vervolgd met een ‘celebration of language’. In het 3 uur durende programma werd taal van alle mogelijke kanten belicht en bejubeld. Zo leerden we over genetica en wat ons menselijk maakt in de lezing van professor Evan Eichler, vertelde prof. dr. Asli Ozyurek over gebarentaal en liet dr. Sonja Vernes zien hoe je vleermuizen kan gebruiken om taal te bestuderen (ja, dat kan!). Maar taal is ook een kunstvorm: daarom werd er gezongen door het Nijmeegse kamerkoor Mnemosyne, droeg Henk Ester een aantal gedichten voor, en liet Wim Emmerik zien dat poezie zelfs in gebarentaal uit te drukken is. Als klap op de vuurpijl was er een demonstratie van beatboxer en voice artist Hobbit uit Londen!

NewWing
Foto: MPI

Wil je de nieuwe vleugel van het Max Planck Instituut zelf zien? Kom dan naar de open dag op 27 juni! Je kunt meedoen met experimenten, je vragen stellen aan onderzoekers en nog veel meer!

Meer zien?
Klik hier voor een verslag van Omroep Gelderland!

Advertenties