Van 27-29 januari 2014 vinden de jaarlijkse Nijmegen Lectures plaats, een evenement georganiseerd door het Max Planck Instituut voor Pscyholinguistiek, het Donders Instituut en de Radboud Universiteit Nijmegen. De beste onderzoekers van de wereld op het vakgebied van de linguistiek geven een driedaagse lezingenserie. Eerdere lezingen werden gegeven door Willem Levelt (MPI Nijmegen), Nicolas Evans (ANU), Aniruddh Patel (Neurosciences Institute, San Diego) and Morten Christiansen (Cornell University).

nijmlec
Bron: mpi.nl/events/nijmegen-lectures-2014

Dit jaar wordt de lezingenserie gegeven door Russell Gray (University of Auckland, New Zealand) en is getiteld: ‘No Miracles! A Darwinian view of the evolution of cognition, language and culture’. Professor Gray zal de lezingen en discussies over evolutionaire benaderingen van cognitie, taal en cultuur leiden. Hij zal vertellen over een aantal van zijn studies, bijvoorbeeld over het gebruik van gereedschappen door kraaien en over het gebruik van historische linguistiek om de evolutie van politieke systemen in kaart te brengen.

Alle lezingen en discussies zijn gratis en toegankelijk voor publiek. Hier kun je je registreren en meer informatie vinden.

Advertenties