Lotte_poster
By Jolien Francken

Wetenschap saai? Nee hoor. Deze week zijn we met een groot gedeelte van onze onderzoeksgroep in the USA! Op de conferentie van de Society for Neurobiology of Language in  San Diego, om precies te zijn.

Voor mij, als kersverse promovenda, mijn eerste echte conferentie waarbij wetenschappers van over de hele wereld bij elkaar komen om te vertellen over hun onderzoek.  Sommigen doen dat door middel van een powerpoint presentatie, anderen hebben hun onderzoek op een poster afgebeeld. Er zijn zoveel mensen die onderzoek doen naar taal en hersenen dat er twee en een halve dag gevuld kunnen worden met dit soort presentaties!

Ikzelf gaf een posterpresentatie (zie foto), en het het ging goed, gelukkig. Onderzoekers van allerlei verschillende universiteiten en landen weten nu wat ik onderzoek (binnenkort ook te vinden op deze website!) en ze waren er enthousiast over. Na mijn presentatie kregen we tijdens de welkomstreceptie de kans om wetenschappers buiten hun natuurlijke omgeving  te observeren – ook erg interessant. Nu nog anderhalve dag kennis opzuigen en inspiratie opdoen – en ondertussen nog even genieten van de zon natuurlijk!

Lotte Schoot is promovenda in het Neurobiology of Language department van Peter Hagoort

Advertenties