taalinbeeld
Een Siwu sprekende Ghanees voert een kaart-sorteertaak uit. Linguisten gebruiken dit soort taken om te bestuderen hoe woorden in betekenis aan elkaar gerelateerd zijn. (Foto: Mark Dingemanse)

Jeremy Hammond en Mark Dingemanse van het Max Planck Instituut voor Psycholinguistiek organiseren een bijzondere fotowedstrijd: Taal in beeld. Taal in Beeld maakt het werk van taalwetenschappers zichtbaar. Daarvoor zijn ze op zoek naar mooie en bijzondere beelden van taalkundig onderzoek door taalwetenschappers in Nijmegen.

Taal in Beeld bestaat uit een open fotocompetitie (deadline 31 juli 2013) waar alle taalwetenschappers verbonden aan een Nijmeegs academisch instituut aan mee kunnen doen. De mooiste foto’s worden in de tweede helft van 2013 deel van een publiekstentoonstelling. Deze tentoonstelling biedt een blik op de taalwetenschap in al haar diversiteit — van veldwerk in exotische locaties tot technisch uitdagende experimenten en van alledaags taalgebruik tot hersenscans. De tentoonstelling zal gedurende oktober 2013 te zien zijn in de centrale hal van Bibliotheek Mariënburg in het centrum van Nijmegen.

Advertenties