breinfest2
Bron: ru.nl/breinfest

Gamen met je brein, communiceren als je totaal verlamd bent, wat is neuro-wetenschap, kunnen we gedachten lezen, hoe voelen hersenen aan, neuro-stimulatie en rechters en hersenen! Ontdek het allemaal op 19 maart tijdens het breinfest.

Tijdens verschillende lezingen, demonstraties en theater staat op 19 maart in de Lindenberg het brein centraal. Zo worden onderzoeksresultaten van BrainGain gepresenteerd, een onderzoeksconsortium waarin wordt samengewerkt aan toegepast onderzoek. Initiator en wetenschappelijk coördinator van BrainGain is Peter Desain. Hij is hoogleraar Kunstmatige intelligentie binnen het Donders Instituut van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Bij de verschillende demonstraties kun je onder andere zien hoe hersengolven naar geluid worden omgezet, kun je met je eigen blik blikken omgooien, kun je je gehoor trainen en maak je kennis met klikpraat communicatie voor ALS-patiënten.

Naast lezingen en demonstraties, maak je ook door performances van Dinanda Luttikhedde i.s.m. Sara Wiktorowicz en theater van vereniging “Op de Geest” op een heel andere manier kennis met het brein. De avond wordt afgesloten door DJ Alex Brandmeyer.
Wat: Breinfest
Wanneer: 19 maart, van 20.00 tot 01.00 uur
Waar: De Lindenberg, Nijmegen
Toegang: gratis, aanmelden mag, maar is niet verplicht (breinfest@science.ru.nl)
Meer informatie: www.ru.nl/breinfest

Voor een verslag van Breinfest, zie http://www.voxweb.nl/breinwetenschap-bij-een-biertje/

Bron: ru.nl